Een betere uitslag dan 2012 en toch uit de meerderheid

16 Oktober 2018

Een betere uitslag dan 2012 en toch uit de meerderheid

We kunnen tevreden terugkijken naar de verkiezingen van 2018.

Reactie Luc Torfs

Lijsttrekker Groen - Gemeenteraad

De stemmen zijn geteld en de uitslag is duidelijk. We bedanken onze kiezers voor het vertrouwen na een positieve campagne. Met het behoud van 1 zetel kunnen we bij Groen Brecht niet echt tevreden zijn over de gemeenteraadsverkiezingen, ondanks dat we stegen van 5,1% naar 6,8%. Het is duidelijk dat de kiezers na zes jaar beleid opnieuw gekozen hebben voor een groen beleid. Onze gemeente is opnieuw meer dan ooit klaar voor een groene bestuursploeg. Het is dan ook bijzonder spijtig om te zien dat de andere partijen ons niet de kans geven om opnieuw de nodige groene accenten te leggen en Brecht klaar te stomen voor de toekomst. Maar we blijven niet bij de pakken zitten. Wij wensen het nieuwe bestuur veel succes, maar zijn nu al vastberaden om de komende zes jaar op een constructieve, gedreven manier oppositie te voeren, zodat de groene kiezers en groene thema’s niet uit het oog verloren worden. En zodat hetgeen we de laatste zes jaar hebben opgebouwd niet verloren gaat.
Groen is in Brecht hard nodig en daar zullen we voor blijven gaan.

Met deze verkiezingsoverwinning sluiten we wel duidelijk aan bij de groene golf die Vlaanderen overspoelde. We zijn enorm blij dat zoveel mensen in Brecht dezelfde keuze maakten, maar betreuren dat de andere partijen weinig oren hebben naar deze roep voor een menselijkere, eerlijkere en gezondere plek om te wonen

Reactie Karin Van Hoffelen

2de plaats Groen - Gemeenteraad - Partijvoorzitster

Met 1339 stemmen voor Groen zorgde de Brechtse kiezer voor een stijging met 1,7%, waarvoor dank. Helaas vertaalde zich dat niet in zetelwinst, we haalden net geen tweede zetel binnen, desondanks is Groen de enige coalitiepartij die niet afgestraft werd voor haar deelname aan het beleid en zelfs winst boekte.  Zo gedreven en hard we werkten binnen de coalitie, zo hard gaan we dit doen vanuit de oppositie : constructief maar zéér kritisch.

We wensen de nieuwe beleidsploeg van harte proficiat en we hopen dat de programmapunten inzake een gezond financieel beleid, verregaande participatie en inspraak, maximaal behoud van de open ruimte worden gerealiseerd. 

Reactie Rik Verleije

3de plaats Groen - Gemeenteraad

We kunnen tevreden terugkijken naar de verkiezingen van 2018. We gaan erop vooruit met 1,7%, wat zeker geen slecht resultaat is. De andere leden van de vorige coalitie gaan erop achteruit.

Jammer genoeg kregen we niet de kans om dit goede werk verder te zetten in de nieuwe coalitie. Zo belanden we na 6 jaar opnieuw in de oppositie. Maar dat staat ons niet in de weg om de komende 6 jaar stevige oppositie te voeren. De afgelopen verkiezingen toonden aan dat er een stevig team is bij Groen Brecht, een team dat bestaat uit nieuwe, jonge gezichten en onze ervaren rotten. Met dit team geloven we er dan ook in dat we toch dingen kunnen realiseren de komende 6 jaar, en ons focussen op thema's die de nieuwe coalitie dreigt te vergeten.

Jullie zijn allemaal bedankt voor jullie steun de afgelopen maanden, en uiteraard ook jullie stem. Jullie zijn bedankt voor het vertrouwen dat jullie aan ons gaven en hopelijk ook blijven geven.

Voor nu laten we de resultaten even bezinken, maar ik zou zeggen: je hoort snel meer van ons!